Τα ρεβύθια ή το “κρέας του φτωχού” ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Πλούσια σε πρωτεϊνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες άνηκαν πάντα στην βασική διατροφή και είναι μια ασφαλής επιλογή για όλες τις ηλικίες προστατεύοντας τον οργανισμό μας.
Με την ποσότητα πρωτεϊνών που βρίσκουμε στα ρεβύθια, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το κρέας αν και εδώ που τα λέμε στη σχάρα δε μπορούμε να τα κάνουμε 🙂 Για να αντισταθμήσουν αυτό το μείων αξίζει να πούμε ότι χάρη στις φυτικές ίνες που βρέθηκαν στα ρεβύθια μειώνουν το επίπεδο της LDL χοληστερόλης καθώς σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Επίσης χάρη στα πλούσια συστατικά τους, καλύπτουν έυκολα το αίσθημα της πείνας τρόγωντας μικρή ποσότητα και βοηθάει πολύ σε περίπτωση που είμαστε σε διαδικασία ρύθμισης του βάρους μας.
Τι άλλο βρίσκουμε στα ρεβύθια:
- Πλούσια σε ασβέστιο
- Βοηθάνε στην αποτοξίνωση του οργανισμού απο τα θειώδη άλατα
- Βοηθάει στην θεραπεία της οστεοπόρωσης
Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους και σαν μια πρόταση τα συναντάμε στην συνταγή της ημέρας!
Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα λοιπόν!