Είσαι σε φάση σπουδών ή παίζεις στο ταμπλό των εργένιδων? Μπορεί τίποτα από τα δύο αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα? Πάσο σε όλα! Το λοιπόν η στραπατσάδα είναι μια καλή επιλογή, νόστιμη και γρήγορη!
Για την ιστορία και όπως μας ενημερώνει το wikipedia λίγα λόγια για την στραπατσάδα:
Στραπατσάδα (ή καγιανάς) ονομάζεται πιάτο, που φτιάχνεται από ντομάτα, φέτα και αυγά. Μοιάζει με την ομελέτα, αλλά στην στραπατσάδα είναι χαρακτηριστική η χρήση της ντομάτας και της φέτας. Συναντάται κυρίως στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής το καλοκαίρι. Το όνομα της το πήρε απο την ιταλική λέξη strapazzare που σημαίνει 1.κακομεταχειρίζομαι 2.κόβω μικρά κομματάκια.
Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου και να προσθέσεις ότι υλικό πιστεύεις ότι σου αρέσει!
Στη περίπτωσή μας επιλέξαμε πιπεριές, μπέικον κτλ.
Καλή επιλογή λοιπόν για το Σαββατοκύριακο!