To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Μη ξαναπλύνεις ποτέ το κοτόπουλο
7 months ago
Γενικά στη καθημερινότητά μας έχουμε μάθει πως όλες τις τροφές είτε ωμές είτε πρόκειται να τις μαγειρέψουμε πρέπει πρώτα να τις πλύνουμε πολύ καλά για να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια και βακτήρια. Να όμως που υπάρχουν και κάποιες τροφές που απαγορεύεται να μπουν κάτω από το νερό γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
Μια από αυτές λοιπόν είναι το κοτόπουλο. 

Στην πραγματικότητα πλένοντας το κότοπουλο είναι πολύ εύκολο να μεταφέρουμε όλα τα μικρόβια που περιέχει, παντού γύρω μας αλλά και επάνω μας. 

Θέλοντας και μη, όπως πέφτει το τρεχούμενο νερό επάνω στο κοτόπουλο θα πιτσιλίσει γυρώ γυρώ όσο και να προσέξουμε.Οπότε ότι υπάρχει γύρω από το νεροχύτη θα μολυνθεί σίγουρα.

Γι αυτό το λόγο, βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν στο σκεύος όπου θα μαγειρευτεί και τα μικρόβια όλα θα σκοτωθούν στο ψήσιμο. Αρκεί φυσικά να μαγειρευτεί σωστά και όχι πολύ γρήγορα. 

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο για να μαγειρευτεί σωστά είτε στον φούρνο είτε στην κατσαρόλα θα πρέπει να μαγειρευτεί για 1-1 1/2 ώρα, ενώ αν είναι σε κομμάτια θέλει 20-30 λεπτά.

Μεγάλη προσοχή θέλει επίσης όταν ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο. 

Καλό θα είναι να αφήνουμε τη συσκευασία μέσα σε κάποιο σκεύος και όχι πάνω στον πάγκο ή το νεροχύτη γιατί υπάρχει κίνδυνος να στάξουν ζουμιά. Προσοχή όμως μόλις ξεπαγώσει και μέχρι να το μαγειρέψουμε θα πρέπει να το βάλουμε στο ψυγείο.

Απαγορεύται να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από μια ώρα. Για περισσότερη ασφάλεια καλό θα ήταν να το αφήναμε να ξεπαγώσει στη συντήρηση. Ενά ολόκληρο κοτόπουλο χρειάζεται περίπου 24 ώρες για να ξεπαγώσει μέσα στο ψυγείο.

Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!