Ένα δροσιστικό ρόφημα που μπορείτε να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή. Το ρούμι μπορεί να λείπει αλλά σίγουρα η σόδα , το λάιμ και ο δυόσμος συμπληρώνουν την εικόνα εξίσου αντάξια!
Υλικά 200 ml ανθρακούχο νερό 20 ml λεμόνι ή λαιμ 20 ml σιρόπι ζάχαρης ή μελιού 5 φύλλα δυόσμου παγο κανονικό ή θρυμματισμένο |
ΔιαδικασίαΓια το σιρόπι ζάχαρης/μελιού 1 Το αποτέλεσμα που θέλουμε ειναι 20 ml σιροπιού ζάχαρης ή μελιού με 1:1. Δηλαδή ένα μέρος νερού και ένα μέρος ζάχαρης/μελιού (σε ίδια ποσότητα). Για ευκολία (και για να μη ψάχνουμε σεικερ), τα βάζουμε σε ένα μικρό ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Έτσι φτιάχνουμε το λεγόμενο απλό σιρόπι που χρησιμοποιείται ευρέως. Για το κοκτέιλ 2 Βάζουμε τα συστατικά σε ένα μεγάλο ποτήρι της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην χαλάσουμε τις φυσαλίδες μας. Αν χαθεί το ανθρακικό θα γίνει αδιάφορο το κοκτέιλ μας και δε θα το θέλαμε! 3 Extra tip: Αν είστε λάτρης του mojito μπορείτε να έχετε πάντα και μια γλάστρα δυόσμου ώστε να βρίσκετε εύκολα τα φυλλαράκια που δίνουν το άρωμα στο ποτό μας! 🙂 |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Το αποτέλεσμα που θέλουμε ειναι 20 ml σιροπιού ζάχαρης ή μελιού με 1:1. Δηλαδή ένα μέρος νερού και ένα μέρος ζάχαρης/μελιού (σε ίδια ποσότητα).
Για ευκολία (και για να μη ψάχνουμε σεικερ), τα βάζουμε σε ένα μικρό ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Έτσι φτιάχνουμε το λεγόμενο απλό σιρόπι που χρησιμοποιείται ευρέως.
Βάζουμε τα συστατικά σε ένα μεγάλο ποτήρι της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην χαλάσουμε τις φυσαλίδες μας. Αν χαθεί το ανθρακικό θα γίνει αδιάφορο το κοκτέιλ μας και δε θα το θέλαμε!
Extra tip: Αν είστε λάτρης του mojito μπορείτε να έχετε πάντα και μια γλάστρα δυόσμου ώστε να βρίσκετε εύκολα τα φυλλαράκια που δίνουν το άρωμα στο ποτό μας! 🙂