Ένα δροσιστικό ρόφημα που μπορείτε να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή. Το ρούμι μπορεί να λείπει αλλά σίγουρα η σόδα , το λάιμ και ο δυόσμος συμπληρώνουν την εικόνα εξίσου αντάξια!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time5 minsTotal Time15 mins

Υλικά

 200 ml ανθρακούχο νερό
 20 ml λεμόνι ή λαιμ
 20 ml σιρόπι ζάχαρης ή μελιού
 5 φύλλα δυόσμου
 παγο κανονικό ή θρυμματισμένο

Διαδικασία

Για το σιρόπι ζάχαρης/μελιού
1

Το αποτέλεσμα που θέλουμε ειναι 20 ml σιροπιού ζάχαρης ή μελιού με 1:1. Δηλαδή ένα μέρος νερού και ένα μέρος ζάχαρης/μελιού (σε ίδια ποσότητα).

Για ευκολία (και για να μη ψάχνουμε σεικερ), τα βάζουμε σε ένα μικρό ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Έτσι φτιάχνουμε το λεγόμενο απλό σιρόπι που χρησιμοποιείται ευρέως.

Για το κοκτέιλ
2

Βάζουμε τα συστατικά σε ένα μεγάλο ποτήρι της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην χαλάσουμε τις φυσαλίδες μας. Αν χαθεί το ανθρακικό θα γίνει αδιάφορο το κοκτέιλ μας και δε θα το θέλαμε!

3

Extra tip: Αν είστε λάτρης του mojito μπορείτε να έχετε πάντα και μια γλάστρα δυόσμου ώστε να βρίσκετε εύκολα τα φυλλαράκια που δίνουν το άρωμα στο ποτό μας! 🙂

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 200 ml ανθρακούχο νερό
 20 ml λεμόνι ή λαιμ
 20 ml σιρόπι ζάχαρης ή μελιού
 5 φύλλα δυόσμου
 παγο κανονικό ή θρυμματισμένο

Directions

Για το σιρόπι ζάχαρης/μελιού
1

Το αποτέλεσμα που θέλουμε ειναι 20 ml σιροπιού ζάχαρης ή μελιού με 1:1. Δηλαδή ένα μέρος νερού και ένα μέρος ζάχαρης/μελιού (σε ίδια ποσότητα).

Για ευκολία (και για να μη ψάχνουμε σεικερ), τα βάζουμε σε ένα μικρό ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Έτσι φτιάχνουμε το λεγόμενο απλό σιρόπι που χρησιμοποιείται ευρέως.

Για το κοκτέιλ
2

Βάζουμε τα συστατικά σε ένα μεγάλο ποτήρι της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην χαλάσουμε τις φυσαλίδες μας. Αν χαθεί το ανθρακικό θα γίνει αδιάφορο το κοκτέιλ μας και δε θα το θέλαμε!

3

Extra tip: Αν είστε λάτρης του mojito μπορείτε να έχετε πάντα και μια γλάστρα δυόσμου ώστε να βρίσκετε εύκολα τα φυλλαράκια που δίνουν το άρωμα στο ποτό μας! 🙂

Γρήγορο Mojito χωρίς αλκοόλ