Παραδοσιακός Κρητικό Ντάκος. Ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο! Το μυστικό πίσω από τον τέλειο ντάκο είναι να χρησιμοποιήσετε ζουμερές, φρέσκες, βιολογικές ντομάτες, καθώς είναι το βασικό συστατικό που δίνει ζωή σε αυτό το πιάτο.
Γαρνίροντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας θα δώσει την τέλεια τελική πινελιά σε αυτό το παραδοσιακό κρητικό παξιμάδι με ντομάτα και φέτα.
Υλικά 4 μεγάλα κριθαρένια παξιμάδια 3 μεγάλες ώριμες ντομάτεςχτυπημένες και πολτοποιημένες 8 tsp παρθένο ελαιόλαδο 150 g τυρί φέτα 50 g τυρί μυζήθρα 15 μαύρες ελιές 1 tsp κάπαρι ρίγανη, αλάτι, πιπέρι |
Διαδικασία1 Βρέχουμε τα παξιμάδια με 4 κουταλιές της σούπας νερό το καθένα και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. 2 Τρίψτε με τρίφτη τις ντομάτες, σε ένα σουρωτήρι και αφήστε για 5 λεπτά να στραγγίξουν. 3 Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη μυζήθρα (μαλακό τυρί) με ένα πιρούνι ή την τρίβουμε με τον τρίφτη. 4 Για να ενωθεί το πιάτο, απλώνουμε την τριμμένη ντομάτα στα παξιμάδια και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και την κάπαρη. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Και για τους αγγλόφωνους φίλους μας μπορείτε να βρείτε την συνταγή εδώ.
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Βρέχουμε τα παξιμάδια με 4 κουταλιές της σούπας νερό το καθένα και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Τρίψτε με τρίφτη τις ντομάτες, σε ένα σουρωτήρι και αφήστε για 5 λεπτά να στραγγίξουν.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη μυζήθρα (μαλακό τυρί) με ένα πιρούνι ή την τρίβουμε με τον τρίφτη.
Για να ενωθεί το πιάτο, απλώνουμε την τριμμένη ντομάτα στα παξιμάδια και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και την κάπαρη.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο