Υλικά 1 φλιτζάνι φακές 5 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 πιπεριές κόκκινες κέρατο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 tsp κόλιανδρο 1 tbsp μέλι 4 tbsp ξίδι βαλσαμικό 1 πορτοκάλιτην φλούδα 5 πορτοκάλιτον χυμό 1 tsp πάπρικα γλυκιά λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι |
Διαδικασία1 Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό, με την φλούδα πορτοκαλιού και τις στραγγίζουμε. 2 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και το κόλιανδρο μέχρι να μαραθούν. 3 Ρίχνουμε τις φακές, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βαλσαμικό και το μέλι μαζί και το χυμό πορτοκαλιού. 4 Ανακατεύουμε ελαφρώς να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό, με την φλούδα πορτοκαλιού και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και το κόλιανδρο μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τις φακές, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βαλσαμικό και το μέλι μαζί και το χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε ελαφρώς να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Kαλή όρεξη!