Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins

Υλικά

 1 φλιτζάνι φακές
 5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 tsp κόλιανδρο
 1 tbsp μέλι
 4 tbsp ξίδι βαλσαμικό
 1 πορτοκάλιτην φλούδα
 5 πορτοκάλιτον χυμό
 1 tsp πάπρικα γλυκιά
 λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

1

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό, με την φλούδα πορτοκαλιού και τις στραγγίζουμε.

2

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και το κόλιανδρο μέχρι να μαραθούν.

3

Ρίχνουμε τις φακές, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βαλσαμικό και το μέλι μαζί και το χυμό πορτοκαλιού.

4

Ανακατεύουμε ελαφρώς να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 φλιτζάνι φακές
 5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 tsp κόλιανδρο
 1 tbsp μέλι
 4 tbsp ξίδι βαλσαμικό
 1 πορτοκάλιτην φλούδα
 5 πορτοκάλιτον χυμό
 1 tsp πάπρικα γλυκιά
 λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι

Directions

1

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό, με την φλούδα πορτοκαλιού και τις στραγγίζουμε.

2

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και το κόλιανδρο μέχρι να μαραθούν.

3

Ρίχνουμε τις φακές, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βαλσαμικό και το μέλι μαζί και το χυμό πορτοκαλιού.

4

Ανακατεύουμε ελαφρώς να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Φακή στο τηγάνι