To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Φασόλια με σως μουστάρδας!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 45 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Θα ελεγα και τα δύο. Το συγκεκριμένο πιάτο μπορούμε να το φάμε σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό και σαλάτα.

Υλικά / Προετοιμασία

- 200 γρ. φασόλια άσπρα, μέτρια
- 150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 ντομάτες
Για την σως μουστάρδας
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρέσκο πιπέρι


Εκτέλεση

1) Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό.

2) Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

3) Ζεματάμε τη ντομάτα σε ζεστό νερό την ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε.

Για την σως:
1) Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι καλά.

2) Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα καρότα αφού πρώτα τα τρίψουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μπέικον. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!