To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Φάβα κλασσική!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 35 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Συνταγή για Φάβα.

Η φάβα έχει την υφή της κρέμας και σερβίρεταιγια ορεκτικό αλλά και γιαβσυνοδευτικό με το ουζάκι.

Υλικά / Προετοιμασία

- ½ κιλό φάβα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1) Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό.

2) Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 5 νεροπότηρα νερό, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα υλικά να πάρουν βράση.

3) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει και να γίνει πολτός, ξαφρίζοντάς την ανά διαστήματα.

4) Μόλις κρυώσει ελαφρώς την ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μεχρι να γίνει κρέμα.

5) Σερβίρουμε με ελαιόλαδο στο πιάτο και λίγο κρεμμυδάκι από δίπλα.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!