To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Εορταστική γαλοπούλα γεμιστή
Απαιτούμενος Χρόνος: 240 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα;; Απλά δε γίνεται.. Και φυσικά γαλοπούλα γεμιστή με την πιο τέλεια Χριστουγεννιάτικη γέμιση!

Υλικά /  Προετοιμασία:

- 1 γαλοπούλα 4 κιλά περίπου
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1/2 κιλό κιμά
- 200 γρ. συκωτάκια  ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 κρεμμύδι
- 8 κάστανα ψημένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή συσκευασία κουκουνάρι
- 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 2 1/2 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 λεμόνια
- 1 κουτ. σούπας
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι


EKTEΛEΣH

1) Σοτάρουμε σε φαρδύ τηγάνι το βούτυρο με τον κιμά, τα συκωτάκια, το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και το μείγμα μπαχαρικών.

2)Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

3) Aλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα και την τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά με μισό λεμόνι. Γεμίζουμε την κοιλιά της και ράβουμε την άκρη με βελόνα και  κλωστή.

4) Βάζουμε τη γαλοπούλα στο ταψί και  χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα και το λεμόνι. 

5) Περιχύνουμε την γαλοπούλα και την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 4  ώρες.

Καλή επιτυχία!!

5)Την τελευταία ώρα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, περιχύνοντας συχνά τη γαλοπούλα με το ζουμί της. Οταν πάρει ωραίο χρώμα, τη βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε λίγο προτού την κόψουμε.



Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!