To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Γιουβετσάκι χυλοπίτες!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 160 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά / Προετοιμασία


- 1 κιλό μοσχαράκι σε κομμάτια
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 2 ντομάτες μεγάλες
- 1 καρότο
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 3 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 150γρ. γραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1) Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει τουλάχιστον για 1 ώρα. Μετά το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί στην άκρη.
2) Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
3) Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι , προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του κρέατος και βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει ζουμερό.
4) Βάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και στο μεταξύ αλατίζουμε τον υπόλοιπο ζωμό και τον βάζουμε να πάρει βράση σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό αν δεν είναι αρκετός.
5) Ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν για 1 λεπτό και τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο πυρέξ με το κρέας. Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό ακόμα και ψήνουμε το γιουβέτσι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες.

*Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα!!

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!