To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Χαλβάς σιμιδαλένιος
Απαιτούμενος Χρόνος: 40 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Σαρακοστιανό γλυκό.. Εύκολο γλυκό με πολύ λίγα υλικά. Χαλβάς σιμιγδαλένιος.

Υλικά / Προετοιμασία:

- φλιτζ. ελαιόλαδο

- 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό

- 3 φλιτζ. ζάχαρη

- 4 φλιτζ. νερό

- 2 ξυλάκια κανέλας

- 150 γρ.καρύδια

Εκτέλεση:


1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αλλά δεν το αφήσουμε να κάψει.

2) Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

3) Παράλληλα φτιάχνουμε το "σιρόπι", βραζοντας για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και τις κανέλες.

4) Οταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομένα και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι ανακατεύοντας προσεκτικά.

5) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να τραβήξει τα υγρά.

6) Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε σε μια φόρμά του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.




Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!