To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Καλαμαράκια με κόκκινη σάλτσα!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 40 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Μαγειρέυουμε νοστιμότατα κοκκινιστά καλαμαράκια με μακαρόνια ή ρύζι!

Ας ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα τηγανιτά!

Υλικά / Προετοιμασία

- 1 κιλό καλαμάρακια ροδέλες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 3 μεγάλες ζουμερές ντομάτες
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2) Ρίχνουμε τα καλαμαράκια τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
3) Μόλις τα καλαμαράκια πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και περιχύνουμε με τις ντομάτες που έχουμε ήδη πολτοποιήσει από πριν.
4) Ρίχνουμε το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για 15- 20 λεπτά περίπου ακόμη.

**Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!