Print Options:

Καλαμαράκια με κόκκινη σάλτσα

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins

Μαγειρέυουμε νοστιμότατα κοκκινιστά καλαμαράκια με μακαρόνια ή ρύζι!

Ας ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα τηγανιτά!

 1 kg καλαμάρακια ροδέλες
 2 κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο
 3 μεγάλες ζουμερές ντομάτες
 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
 2 φύλλα δάφνης
 4 κόκκους μπαχάρι
 100 ml ελαιόλαδο
 1 tsp ζάχαρη
 αλάτι - πιπέρι
1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

3

Μόλις τα καλαμαράκια πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και περιχύνουμε με τις ντομάτες που έχουμε ήδη πολτοποιήσει από πριν.

4

Ρίχνουμε το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για 15- 20 λεπτά περίπου ακόμη.

**Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Servings 0