To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Κανταϊφι παραδοσιακό
Απαιτούμενος Χρόνος: 95 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Φτιάχνουμε υπέροχο καρυδάτο κανταϊφι της γιαγιάς για τις γιορτές.
 

Υλικά / Προετοιμασία:

- 400 γρ φύλλο κανταΐφι

- 300 γρ φρέσκο βούτυρο

Για τη γέμιση:

- 100 γρ ψίχα καρυδιού

- 3/4 κ. γ. κανέλα σκόνη

- 1/2 κ. γ. γαρύφαλλο σκόνη

Για το σιρόπι:

- 450 γρ ζάχαρη

- 480 ml νερό

- 1 κ. σ. γλυκόζη

- 1 κ. γ. φυσικό χυμό λεμονιού

- Φλούδα από ένα λεμόνι

- 2 ξυλάκια κανέλας

- 3 γαρύφαλλα

Εκτέλσεση:

1) Αλέθουμε στο μούλτι την ψίχα από τα καρύδια. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε.

2) Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.

3) Αφού έχει ξεπαγώσει το φύλλο, το ανοίγουμε και ξεπλέκουμε τις ίνες του να χωρίσουν. Το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα κουζίνας για να μην ξεραίνεται.

4) Παίρνουμε μια τούφα κι αφού την ανοίξουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα και το αλείφωουμε με ένα πινέλο εσωτερικά με λίγο βούτυρο. Βάζουμε λίγη από την γέμιση στην μια του άκρη και ξεκινάμε να το τυλίγουμε προς την μεγαλύτερη πλευρά του μαζεύοντας το φύλλο που ξεφεύγει δεξιά και αριστερά ώστε να εγκλωβίσουμε μέσα του τη γέμιση.

5) Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και τα τοποθετούμε περιμετρικά το ένα δίπλα στο άλλο.

6) Βουτυρώνουμε με το πινέλο καλά τα κανταϊφια και απο πάνω και στα κενά ανάμεσά τους.

7) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς  για περίπου 1ώρα και 15 λεπτά.

8) Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ζεταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις βράσει και έχει λιώσει εντελώς η ζάχαρη το κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την κανέλα, τις φλούδες και το γαρύφαλο.

9) Μόλις βγάζουμε το κανταϊφι από τον φούρνο ρίχνουμε απο πάνω το κρύο πλέον σιρόπι και το αφήνουμε για 1 ώρα να το απορροφήσει.

* Σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό βανίλια.. Του πάει τρέλα!!

Καλή Επιτυχία!




Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!