Print Options:

Κανταϊφι παραδοσιακό

Yields1 ServingTotal Time1 hr 35 mins

 400 g φύλλο κανταΐφι
 300 g φρέσκο βούτυρο
Για τη γέμιση:
 100 g ψίχα καρυδιού
 ¾ tsp κανέλα σκόνη
 ½ tsp γαρύφαλλο σκόνη
Για το σιρόπι:
 450 g ζάχαρη
 480 ml νερό
 1 tbsp γλυκόζη
 1 tsp φυσικό χυμό λεμονιού
 Φλούδα από ένα λεμόνι
 2 ξυλάκια κανέλας
 3 γαρύφαλλα
1

Αλέθουμε στο μούλτι την ψίχα από τα καρύδια. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε.

2

Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.

3

Αφού έχει ξεπαγώσει το φύλλο, το ανοίγουμε και ξεπλέκουμε τις ίνες του να χωρίσουν. Το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα κουζίνας για να μην ξεραίνεται.

4

Παίρνουμε μια τούφα κι αφού την ανοίξουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα και το αλείφωουμε με ένα πινέλο εσωτερικά με λίγο βούτυρο. Βάζουμε λίγη από την γέμιση στην μια του άκρη και ξεκινάμε να το τυλίγουμε προς την μεγαλύτερη πλευρά του μαζεύοντας το φύλλο που ξεφεύγει δεξιά και αριστερά ώστε να εγκλωβίσουμε μέσα του τη γέμιση.

5

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και τα τοποθετούμε περιμετρικά το ένα δίπλα στο άλλο.

6

Βουτυρώνουμε με το πινέλο καλά τα κανταϊφια και απο πάνω και στα κενά ανάμεσά τους.

7

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς για περίπου 1ώρα και 15 λεπτά.

8

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ζεταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις βράσει και έχει λιώσει εντελώς η ζάχαρη το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την κανέλα, τις φλούδες και το γαρύφαλο.

9

Μόλις βγάζουμε το κανταϊφι από τον φούρνο ρίχνουμε απο πάνω το κρύο πλέον σιρόπι και το αφήνουμε για 1 ώρα να το απορροφήσει.
* Σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό βανίλια.. Του πάει τρέλα!!

Καλή Επιτυχία!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size