To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Κεφτεδάκια μελιτζάνας!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 60 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Νόστιμα κεφτεδάκια μελιτζάνας.. Μυρωδικά, μπαλσάμικο και καρυδάκια.


Υλικά / Προετοιμασία

- 500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες

- 1 αυγό

- 15 γρ. ελαιόλαδο

- 1 κ.σ. μέλι

- 1/2 σκ.σκόρδο

- 100 γρ. αλεύρι

- λίγα καρύδια τριμμένα

- 1 1/2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

- 50 γρ. κεφαλοτύρι

- αλάτι, πιπέρι

- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1) Πλένουμε τις μελιτζάνες μας και τις κόβουμε στη μέση. Τις χαράσουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 30 – 40 λεπτά στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι έχοντας τη σάρκα προς τα κάτω.
2) Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη σάρκα και χοντροκόβουμε. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
3) Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στην άκρη σκεπασμένο. Εάν είναι πολύ υγρό το μείγμα προσθετουμε λίγο ακόμη αλέυρι.
4) Βάζουμε κουταλιές κουταλιές στο λάδι και τηγανίζουμε. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!