Print Options:

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

 500 g μελίτζάνες
 1 αυγό
 15 g ελαιόλαδο
 1 tbsp μέλι
 1 σκελίδα σκόρδο
 100 g αλεύρι
 καρύδια
 15 tbsp φρυγανία
 1 tbsp βαλσάμικο
 1 tbsp δυόσμο
 1 tbsp μαιντανό
 50 g κεφαλοτύρι
 αλάτι - πιπέρι
 ΗλιέλαιοΓια το τηγάνισμα
1

Πλένουμε τις μελιτζάνες μας και τις κόβουμε στη μέση.

2

Τις χαράσσουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 30 – 40 λεπτά στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι έχοντας τη σάρκα προς τα κάτω.

3

Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη σάρκα και χοντροκόβουμε.

4

Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

5

Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στην άκρη σκεπασμένο. Εάν είναι πολύ υγρό το μείγμα προσθετουμε λίγο ακόμη αλέυρι.

6

Βάζουμε κουταλιές κουταλιές στο λάδι και τηγανίζουμε.

7

Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Servings 0