To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Κεφτεδάκια τηγανιτά με κους κους!
Απαιτούμενος Χρόνος: 50 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά / Προετοιμασία

Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο ξερό
- 2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- αλεύρι
- ηλιέλαιο


Για το κουσκούς:

- 200 γρ. κουσκούς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και έξτρα για πασπάλισμα
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 250 ml νερό
κολιανδρο

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και ρίχνοντας μέσα τον κύβο κοτόπουλου και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω το νερό αυτό ίσα ίσα να το σκεπάζει και σκεπάζουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά ανακατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι και το πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο , το κόλιανδρο ,το κύμινο το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.

Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Όταν κάψει το λάδι, μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια μας , γυρνώντας τα σταδιακά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να έχουν ψηθεί καλά.

Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια. Ρίχνουμε κόλιανδρο πάνω από το κους κους, ανακατεύουμε και ελέγχουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με το κουσκούς.

Kαλή όρεξη! Καλή Όρεξη!!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!