To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Kόκορας με χοντρό μακαρόνι!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 120 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς.. Κόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι. Σερβιρισμένος με τριμμένη μυζήθρα.

Υλικά / Προετοιμασία

- 1 πακέτο Μακαρόνια Νο 5
- 1 κόκκορας κομμένος σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 μπαχάρια
- 1 γαρύφαλλο
- Ελαιόλαδο
- μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

1) Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κόκκορα και τα τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα για 5-6 λεπτά. Τρίβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στον χοντρό τρίφτη.

2) Αφαιρούμε τον κόκκορα από το τηγάνι και όσο είναι το τηγάνι ζεστό στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα κόκκορα.

3) Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.

4) Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο με τη φλούδα, την πιπεριά, την κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν αρκετά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5) Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

6) Σε μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα, από πάνω σερβίρουμε τον κόκκορα με σάλτσα, πασπαλίζουμε και πάλι με τριμμένη μυζήθρα και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!