To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο
Απαιτούμενος Χρόνος: 150 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Φτιάχνουμε γεμιστό κοτόπουλο με κάστανο και κουκουνάρι. Φυσικά χριστουγεννιάτικη συνταγή.

Υλικά / Προετοιμασία:

- 1 κοτόπουλο 2,5 κιλά
- 1 κύβους κοτόπουλου
- λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- μερικά κλωναράκια θυμάρι

Για τη γέμιση
   - 1 μέτρια κρεμμύδια
   - 1 σκ. σκόρδο
   - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
   - 25 γρ. βούτυρο
   - 50γρ. κάστανα βρασμένα
   - 25 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
   - 100 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
   - 200 γρ. βρασμένο ρύζι γλασέ
   - 25 γρ. σταφίδες ψιλές μαύρες
   - 125 ml νερό
   - ξύσμα πορτοκαλιού
   - 1 κύβο κοτόπουλου
   - πιπέρι
   - 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
    

Εκτέλεση:


Για τη γέμιση
1)  Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
2)  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με  το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει λίγο το κρεμμύδι.

3) Ρίχνουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα και στη συνέχεια το κουκουνάρι.Τέλος, κόβουμε τα συκωτάκια σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν ωραίο χρώμα για 4-5 λεπτά.
4) Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
5) Προσθέτουμε το νερό, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον κύβο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
6) Μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα κοτόπουλα
1)  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
2) Ανακατεύουμε τον κύβο με το βούτυρο και το θυμάρι. Σηκώνουμε την πέτσα του και αλείφουμε το κοτόπουλο.
3) Γεμίζουμε το κοτόπουλο και δένουμε τα μπούτια ΄βστε να μη βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
4) Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύπτουμε με λαδόκολλά και αλουμινόχαρτο.
5) Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά για να ξεροψηθούν.
    
    Καλή μας όρεξη!!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!