To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Κριθαράκι με ψητά λαχανικά!
Απαιτούμενος Χρόνος: 30 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Ενα κριθαράκι πλούσιο σε λαχανικά και μυρωδικά. Ένα υγιεινό και πολύ εύκολο για να γίνει πιάτο.

Υλικά / Προετοιμασία

- 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
- 2 μεσαίο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 4 μέτρια καρότα σε ροδέλες
- 4 μέτρια κολοκυθάκια σε ροδέλες
- 2 κόκκινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες
- 2 κίτρινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 1 κ.γ. δυόσμο
- 10-15 μικρά ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 2/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια), τα ξερά μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά.

2) Ανακατατεύουμε, γυρίζοντας τα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να έχουν μελώσει και να πάρουν ένα ελαφρύ μαύρισμα στις άκρες τους.

3) Σε ένα κατσαρόλάκι βράζουμε νερό στην τετραπλάσια ποσότητα από το κριθαράκι και το αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι όταν το νερό κοχλάζει. Το βράζουμε για 11-12 λεπτά.

4) Σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασε το κριθαράκι.

5) Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά και όσα υγρά έβγαλαν στο ψήσιμο, το κριθαράκι, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά. Εάν είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.(Τα λαχανικά στο ψήσιμο θα μελώσουν και θα βγάλουν αρκετά υγρά, οπότε πιθανόν να μην χρειαστεί να προσθέσετε από το νερό. )

Εάν το θέλετε πιο πικάντικο προσθέστε λίγο μπούκοβο ή παπρικα.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!