To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Κριθαρώτο με μανιτάρια!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 20 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Το μανιτάρι σε ότι φαγητό και να μπει γίνεται εξαιρετικό. Σε ένα απλό ρύζι, το κριθαράκι, μακαρόνια.. Όπου και να μπει το φαγητό γίνεται απίθανο.

Κριθαρώτο λοιπόν σήμερα!! Κριθαρώτο με φρέσκα μανιταράκια!!

Υλικά / Προετοιμασία

- 500 γρ. κριθαράκι χονδρό
- φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λ. ζωμό κότας
- αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

1) Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια.
2) Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις κάψουν σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα φυλάμε χωριστά.
3) Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον ζωμό, να είναι καυτός καυτός.

4) Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά, να πάρει το λάδι.

5) Ρίχνουμε το ζωμό λίγο λίγο, ανακατεύοντας και περιμένοντας να τον πιει κάθε φορά.

6) Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις έχει βράσει αρκετά και είναι καλά χυλωμένο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, για να μη στεγνώσει.

7) Προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα,πιπέρι και ανακατεύουμε.

8) Τέλος ανακατεύουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!