To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Λάχανο κοκκινιστό
Απαιτούμενος Χρόνος: 45 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά / Προετοιμασία

- 1 μέτριο λάχανο χοντροκομένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1-2 κλωνάρια σέλερι
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.

Προσθέτουμε το σέλερι και σωτάρουμε για 2' ακόμη.

Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά, μολίς βράσει την προσθέτουμε στο λάχανο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζετε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!