To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Λεμονάτο μοσχαράκι !!
Απαιτούμενος Χρόνος: 80 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Η κλασσική συνταγή γιαγιάς. Μοσχαράκι λεμονάτο, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας η καλή.

Υλικά / Προετοιμασία

- 1 κιλό μοσχάρι (κιλώτο)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλiτζ. τσ. ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. αλεύρι


Εκτέλεση

1) Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.

3) Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.

4) Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

5) Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, διαλύουμε σε λίγο ζουμί από το φαγητό το αλεύρι. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!