Μια διαφορετική και προτότυπη ομελέτα. Ομελέτα με ότι μας αρέσει και ότι έχουμε στο ψυγείο μας.
Υλικά 8 φέτες ψωμί του τοστ 7 αυγά 3 λουκάνικα (προεραιτικά) 1 κρεμμύδι 1 κολοκυθάκι 2 πιπεριές πράσινες 2 πιπεριές κόκκινες 250 g μανιτάρια 15 φλ. γραβιέρα 15 φλ. γάλα 250 ml κρέμα γάλακτος λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι |
Διαδικασία1 Ψήνουμε το ψωμί για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς, να ροδίσει. 2 Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά. 3 Λαδώνουμε ένα πυρέξ. 4 Στρώνουμε με τις μισές φέτες ψωμί και πασπαλιζουμε με γραβιέρα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση. 5 Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά με το μείγμα των αυγών. 6 Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Το αφήνουμε για 30 λεπτά. 7 Αφαιρούμε το βάρος και την μεμβράνη και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. 8 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Ψήνουμε το ψωμί για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς, να ροδίσει.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ.
Στρώνουμε με τις μισές φέτες ψωμί και πασπαλιζουμε με γραβιέρα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά με το μείγμα των αυγών.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Το αφήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το βάρος και την μεμβράνη και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Kαλή όρεξη!