H ομελετα μόνο με αυγά είναι από τα πιο γρήγορα και νόστιμα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε. Τώρα αν συνδυάσουμε πατάτες και λουκάνικα γινεται ένα γεύμα-μεζές που θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς!

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins

Υλικά

 6 Αυγά
 3 Πατάτες
 4 Λουκάνικα
 2 tbsp Κεφαλοτύρι
 2 tbsp Γκούντα
 2 tbsp Βούτυρο
 1 tbsp Γάλα
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Ελαιόλαδο

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.

2

Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνουμε.

3

Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.

4

Όταν ροδίσει απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 6 Αυγά
 3 Πατάτες
 4 Λουκάνικα
 2 tbsp Κεφαλοτύρι
 2 tbsp Γκούντα
 2 tbsp Βούτυρο
 1 tbsp Γάλα
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Ελαιόλαδο

Directions

1

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.

2

Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνουμε.

3

Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.

4

Όταν ροδίσει απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Notes

Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα