To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Πως θα αποφύγουμε τη μόλυνση απο το κοτόπουλο!
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Το κοτόπουλο όπως είναι γνωστό, περιέχει βακτήρια που μπορούν αν προκαλέσουν αρρώστιες. Για να το αποφύγουμε αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να μη πολλαπλασιάσουμε τα βακτήρια που ήδη βρίσκονται στο κοτόπουλο.

Πως θα γίνει αυτό;
- Αρχικά θα πρέπει να προσέξουμε το κοτόπουλο να μη παραμείνει σε θερμοκρασία δωματιού πάνω από μια ώρα. Η σωστή θερμοκρασία για να διατηρηθεί υγιές το κοτόπουλο μας είναι κάτω απο 4oC.
- Κατα τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού θα πρέπει να πρόσεξουμε να μη μολύνουμε με το κοτόπουλο κάποιο άλλο τρόφιμο ή τα σκεύη που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα. Έαν το κοτόπουλο ή τα ζουμιά του έρθουν σε επαφή με άλλα τρόφιμα τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν μολυνθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί ακουμπώντας για παράδειγμα τα λαχανικά που θα συνοδέψουμε το φαγητό μας, επάνω στο ξύλο κοπής που πρίν λίγο είχαμε ακουμπήσει το κοτόπουλο χωρίς να το έχουμε πλύνει πρώτα. Ή κόβοντας τα λαχανικά με το ίδιο μαχαίρι επίσης χωρίς να το έχουμε καθαρίσει πριν.
Επίσης πάντα όταν πιάνουμε κοτόπουλο πρέπει αμεσως μετά να πλύνουμε τα χέρια μας πριν ακουμπήσουμε άλλα τρόφιμα ή σκεύη. Τα βακτήρια μεταφέρονται και απο τα χέρια μας.
- Εάν επιλέξουμε να αγοράσουμε κότοπουλο από το σουπερ μάρκετ, πρέπει να ελέγχουμε πάντα εάν όντως είναι κρύα η συσκευασία και θα πρέπει να το πάρουμε απο το ψυγείο όταν έχουμε τελειώσει όλα τα ψωνια και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε. Δεν βάζουμε ποτέ το κοτόπουλο στο πορτ μπακγάζ με τα υπόλοιπα ψωνια γιατι συνήθως έχει πολύ περισσότερη ζέστη απ` ότι μπροστά. Και φυσικά πηγαίνουμε απευθείας στο σπίτι και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ψυγείο.
Για να διατηρηθεί το κοτόπουλο στην κατάψυξη, θα πρεπει να το βάλουμε στην ψύξη αρκέτα πρίν τη λήξη του γιατί η αλοίωση του κοτόπουλου συνεχίζετε ώσπου να φτάσει στους -18οC.

Πως θα απόψύξουμε το κοτόπουλο.
Το σωστό ξεπάγωμα του κοτόπουλου γίνεται σιγά σιγά στη συντήρηση και ισως να χρειαστεί πάνω από 24 ώρες ώσπου να ξεπαγώσει. Ενώ τα φιλέτα χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να ξεπαγώσουν.
Μη ξεχνατε!!!
Από τη στιγμή που θα ξεπαγώσει το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί το πολύ μέσα σε 24 ώρες και φυσικά δεν μπορούμε να το καταψύξουμε ξανά.


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!