To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Πράσα με μανιτάρια
Απαιτούμενος Χρόνος: 45 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Γιαχνί με πράσο και μανιτάρια.. Μια διαφορετική ιδιαίτερη συνταγή, ιδανική για χορτοφάγους άλλα και για όσους νηστεύουν.

Υλικά /  Προετοιμασία

- 2/3 φλ. τσ.ελαιόλαδο

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 4 μεγάλα πράσα σε χοντρές ροδέλες

- 3 μέτριες πατάτες

- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο

- 1 φλ. τσ. χυμό ντοματάκι κονσέρβα

- 2 φύλλα δάφνης

- 3 μπαχάρια κόκκους

- αλάτι

- πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

2) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο για 2 - 3 λεπτά.

3) Προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε  για λίγο ακόμη.

4) Προσθέτουμε το ντοματάκι,  το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη δάφνη και το μπαχάρι και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά.

5) Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Καλή Όρεξη!



Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!