To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα
Απαιτούμενος Χρόνος: 60 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.Τα ρεβύθια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και πολλών βασικών μετάλλων και βιταμινών.

Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.

Υλικά / Προετοιμασία

- 500 γρ. ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτε ντομάτας
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- αλάτι - πιπέρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1)Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.

2)Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε.

3)Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.

4)Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!