To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Ρολό κιμά με αβγό!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 120 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Ρολό κιμά γεμιστό με βραστά αβγά.

Κλασσικη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για τις γιορτές.

Υλικά / Προετοιμασία

- 700 γρ. κιλού κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 5 αβγά
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
- αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

1) Βράζουμε τα 4 αβγά να γίνουν σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2) Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, το 1 αβγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι,τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ζυμώνουμε γίνει αφράτος ο κιμάς.

3) Τον πλάθουμε δίνοντάς του στενόμακρο σχήμα και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ανοίγουμε στη μέση το ρολό του κιμά δημιουργώντας μια στενόμακρη λακουβίτσα και τοποθετούμε στη σειρά ολόκληρα τα 4 βραστά αβγά.

4) Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και κλείνουμε τον κιμά δίνοντάς του κυλινδρικό σχήμα.

5) Χτυπάμε ελαφρώς τον κρόκο και το περνάμε με ένα πινέλο σιλικόνης περνάμε την επιφάνεια του ρολού.

6) Ψήνουμε το ρολό στο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ρολό.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!