Ένα πολύ νόστιμο, γρήγορο, οικονομικό και θρεπτικό φαγητό που δε πρέπει να λείπει από τις επιλογές της εβδομάδας!!

Yields4 Servings
Cook Time45 mins

Υλικά

 1 kg Σπανάκι
 1 ποτήρι του ελληνικού καφέ Ρύζι
 1 Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
 3 tbsp Σάλτσα ντομάτας
 Αλάτι - Πιπέρι
 1 Λεμόνι

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.

2

Το βάζουμε στην κατσαρόλα με ζεματιστό νερό για 10' και το στραγγίζουμε.

3

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και την σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν για δέκα λεπτά.

4

Ρίχνουμε το ρύζι και βάζουμε δύο κούπες βραστό νερό (περίπου σκεπάζεται το σπανάκι από το νερό).

5

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg Σπανάκι
 1 ποτήρι του ελληνικού καφέ Ρύζι
 1 Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
 3 tbsp Σάλτσα ντομάτας
 Αλάτι - Πιπέρι
 1 Λεμόνι

Directions

1

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.

2

Το βάζουμε στην κατσαρόλα με ζεματιστό νερό για 10' και το στραγγίζουμε.

3

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και την σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν για δέκα λεπτά.

4

Ρίχνουμε το ρύζι και βάζουμε δύο κούπες βραστό νερό (περίπου σκεπάζεται το σπανάκι από το νερό).

5

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Σπανακόρυζο