To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Τηγανιτές πατάτες (Τι άλλο?!)
Απαιτούμενος Χρόνος: 20 λεπτά
1
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά / Προετοιμασία

Εύκολο είναι και δε πρέπει να το φοβάστε! Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από την συλλογή με τα απαραίτητα κάποιες συμβουλές για να τηγανίσουμε εύκολα και σωστά τις πατάτες μας.

- 6 πατάτες μέτριου μεγέθους
- Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το ξεφλούδισμα της πατάτας. Το πόσες πατάτες θα καθαρίσουμε δε μπορούμε να το πούμε έτσι απλά μιας και διαφέρει στο μέγεθος της πατάτας. Για να μη σας βάλουμε να ζυγίζετε ας πούμε ότι είναι περίπου 6 μέτριου μεγέθους πατάτες για δύο πιάτα.

Τις καθαρίζουμε με προσοχή, ειδικά αν είστε αρχάριος/α, για να μείνει και λίγη πατάτα στο τέλος!! :)

Τις κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε, στρόγγυλες ή μακρόστενες αλλά προσέχουμε να είναι αρκετά λεπτές και ομοίου μεγέθους για να τηγανιστούν σωστά.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι ή καλύτερα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε.

Βάζουμε τόσο λάδι ώστε όταν βάλουμε μέσα τις πατάτες να τις καλύπτει ολόκληρες.

Για να καταλάβουμε αν έχει "κάψει το λάδι" μπορούμε να ρίξουμε ένα μικρό κομμάτι πατάτας μέσα και να δούμε αν τηγανίζεται. Χρειάζονται 10-15 λεπτά και είναι έτοιμες (αν και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε από το χρώμα τους)

Τέλος βγάζωντάς τες από το τηγάνι μπορούμε να τις βάλουμε σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και να μη μας μπουκώσει στο φαγητό! * Προσωπικά προτιμώ να τις αλλατίζω πριν το τηγάνισμα και όχι μετά! Δοκιμάστε το και πιστεύω θα σας δικαιώσει η επιλογή!

* Να υπενθυμίσουμε πως όταν μαγειρεύουμε και κυρίως όταν τηγανίζουμε, προσέχουμε το φαγητό μας προς αποφυγή κάθε είδους δυσάρεστης κατάστασης! Όπως το λιγότερο να κάψουμε το φαγητό!

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!