To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Τσιπούρες μαριναρισμένες!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 120 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά / Προετοιμασία

- 4 τσιπούρες (απο 400 γρ. περίπου)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες καλά στο γουδί
- αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό


Εκτέλεση

1) Ανακατεύουμε μαζί το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το κρεμμύδι και το κοπανισμένο σκόρδο και τρίβουμε τις τσιπούρες.

2) Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζωμό λαχανικών το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.

3) Περιχύνουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε μερικές ώρες να μαριναριστούν για 2 ώρες.

4) Τοποθετούμε τα ψάρια σε ταψί ή πυρέξ και περιχύνουμε 4-5 κουταλιές από την μαρινάδα.

5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 25 λεπτά περίπου.

6) Μπορείτε να μαρινάρετε τα ψάρια και από το προηγούμενο βράδυ για ακόμη πιο έντονη γεύση.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!