To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Χοιρινό με σέλινο και πράσο!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 85 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Ενα παραδοσιακό πιάτο, που πολλοί το προτειμούν και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ύλικά: 1 1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα,10); σε μερίδες 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 1 1/2 κιλό πράσα, σε ροδέλες 4 εκ. 1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο 4 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι. Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!