Υλικά 3 kg χοιρινόμπούτι 5 σκελίδες σκόρδο 80 g βούτυρο 100 ml λευκό κρασί 100 ml χυμός πορτοκαλιού 5 πορτοκάλιξύσμα 3 tbsp μέλι 40 g ζάχαρη μαύρη 1 tsp μπαχάρι και κόκκους πιπεριού λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο αλάτι - πιπέρι |
Διαδικασία1 Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού να ζεσταθεί μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. 2 Πλένουμε το μπούτι και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 3 Αλείφουμε το κρέας με το βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε. 4 Το βάζουμε στη γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα. Πιέζουμε την επιφάνεια του κρέατος για να κολλήσουν τα μπαχαρικά. Χαράζουμε το μπούτι σε διαφορετικα σημεία και βάζουμε μεσα τα σκόρδα. 5 Βάζουμε το μπούτι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 3,5 ώρες περίπου. μετά την πρώτη ώρα προσθέτουμε και το κρασί. Αν τυχόν ροδίσει παραπάνω από το επιθυμητό, πριν την ώρα του, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε τα τελευταία 10-12 λεπτά. Καλή επιτυχία !! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού να ζεσταθεί μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
Πλένουμε το μπούτι και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αλείφουμε το κρέας με το βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε.
Το βάζουμε στη γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα. Πιέζουμε την επιφάνεια του κρέατος για να κολλήσουν τα μπαχαρικά. Χαράζουμε το μπούτι σε διαφορετικα σημεία και βάζουμε μεσα τα σκόρδα.
Βάζουμε το μπούτι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 3,5 ώρες περίπου. μετά την πρώτη ώρα προσθέτουμε και το κρασί. Αν τυχόν ροδίσει παραπάνω από το επιθυμητό, πριν την ώρα του, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε τα τελευταία 10-12 λεπτά.
Καλή επιτυχία !!