To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο
Απαιτούμενος Χρόνος: 240 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά / Προετοιμασία:

- 1 χοιρινό μπούτι περί τα 3 κιλά, χωρίς το κόκαλο του
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 80 γρ. βούτυρο  
- 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
- 3 κ. σ. μέλι (ή ανθόμελο)
- 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπαχάρι και κόκκους πιπεριού
- πολύ λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση:
1) Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού να ζεσταθεί μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

2) Πλένουμε το μπούτι και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3) Αλείφουμε το κρέας  με το βούτυρο  και το αλατοπιπερώνουμε.

4) Το βάζουμε στη γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα. Πιέζουμε την επιφάνεια του κρέατος για να κολλήσουν τα μπαχαρικά. Χαράζουμε το μπούτι σε διαφορετικα σημεία και βάζουμε μεσα τα σκόρδα.

5) Βάζουμε το μπούτι να ψηθεί  σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 3,5 ώρες περίπου.  μετά την πρώτη ώρα προσθέτουμε και το κρασί. Αν τυχόν ροδίσει παραπάνω από το επιθυμητό, πριν την ώρα του, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε τα τελευταία 10-12 λεπτά.  

Καλή επιτυχία !!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!