To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 130 λεπτά
1
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά / Προετοιμασία

- 1 χταπόδι μεγάλο
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 - 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 πρέζα θυμάρι
- αλάτι - πιπέρι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξύδι
- 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό


Εκτέλεση

1) Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι και καθαρίζουμε καλά, το κεφάλι και την κουκούλα.

2) Βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό, το ξύδι, το χταπόδι περίπου για 1 ώρα. Αφού έχει βράσει το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν διάφανα.

3) Προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για 2' ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει.

4) Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2', να πάρει βράση και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και τα 2 1/2 φλ. νερό. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.

5) Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια αλ τε ντε και τα προσθέτουμε με λίγο νερό του βρασμού στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίζουμε.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!