To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Χταποδάκι κρασάτο
Απαιτούμενος Χρόνος: 80 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Το χταποδάκι είναι από τα πιο συνηθισμένα θαλασσινα που επιλέγουμε να μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπου μες τη σαρακοστή.

Υλικά / Προετοιμασία:

-  χταπόδι, 1½-2 κιλά

- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα

- 3 σκελίδες σκόρδο

- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

- 2 φύλλα δάφνης

- μερικά κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα

- 120 γρ. ελαιόλαδο

- 3-4  κόκκους μπαχάρι

- 300 ml ημίγλυκο κρασί

- αλάτι

- πιπέρι

Εκτέλση:

1) Καθαρίζουμε και χωρίζουμε τα πλοκάμια απο το χταπόδι και κόβουμε  την κουκούλα του.

2) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

3) Ρίχνουμε το ήδη κομμένο χταποδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το θυμάρι και το αλάτι.

4) Σκεπάζουμε το φαγητό με μια λαδόκολα  και από πάνω σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

5) Εαν έχει μαλακώσει το χταπόδι, βγάζουμε τη λαδόκολα, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε Αν τα ζουμιά είναι πολλά, βγάζουμε μερικά με μια κουτάλα.

6) Μόλις δέσει η σάλτσα, βγάζουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα του χταποδιού και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια που ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

7) Πασπαλίζουμε το φαγητό με το θυμάρι, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε.


Καλή όρεξη.


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!