Η καρύδα ανήκει στα φοινικοειδή και είναι καρπός του κοκοφοίνικα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλα και σε αντίθεση με το γάλα που όλοι έχουμε συνηθίσει να πίνουμε δεν περιέχει λακτόζη. Έτσι τα τελευταία χρόνια θεωρείται απο τις κορυφαίες τροφές που χρησιμοποιούν αυτοί που έχουν δυσανεξεία στη λακτόζη. 

Είναι ένα προϊόν που το προτιμούν επίσης πολύ οι vegan και vegetarian αλλά και όσοι ακολουθούν πιστά την υγιεινή διατροφή, αφού ψάχνουν τροφές αντίστοιχες του αγελαδινού γάλακτος, πλούσιες σε ιχνοστοιχέια, βιταμίνες και μέταλα.

Το γάλα καρύδας γενικά βοηθάει πολύ τον οργανισμό. Λόγω του φωσφόρου που περιέχει ενισχύει τα οστά. Βοηθάει όσους έχουν οστεοπόρωση και την προλαμβάνει σε όσους έχουν προδιάθεση σε αυτήν. Επίσης μπορεί εύκολα να οδηγήσει στον καλό μεταβολισμό και ρυθμίζει τον θυρεοειδή.

Προσφέρει υγιές δέρμα και υγιή μαλλιά.Το μαγνήσιο κρατά την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και ο συνδυασμός του με το ασβέστιο εξισορροπεί την ένταση των μυών και των νεύρων.

Το γάλα καρύδας το χρησιμοποιούμε άνετα στις μαγειρικές μας δημιουργίες και τα πιάτα παίρνουν αυτόματα μια εξωτική και αέρινη γεύση.Συνδιάζεται υπέροχα με κοτόπουλο, γαλοπούλα αλλά και σε καυτερές συνταγές.