Yields6 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

Υλικά

 1 kg πατάτες
 1 φλιτζάνι/α ψιλοκομμένο μαϊντανό
 1 tbsp ψιλοκομμένο δυόσμο
 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 3 tbsp ελαιόλαδο
 200 g τυρί τριμμένο
 5 tsp μοσχοκάρυδο
 1 tbsp χυμό λεμονιού
 Αλάτι, πιπέρι
 Αλεύρι
 Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

2

Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

3

Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg πατάτες
 1 φλιτζάνι/α ψιλοκομμένο μαϊντανό
 1 tbsp ψιλοκομμένο δυόσμο
 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 3 tbsp ελαιόλαδο
 200 g τυρί τριμμένο
 5 tsp μοσχοκάρυδο
 1 tbsp χυμό λεμονιού
 Αλάτι, πιπέρι
 Αλεύρι
 Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Directions

1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

2

Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

3

Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Πατατοκεφτέδες