Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.Τα ρεβύθια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και πολλών βασικών μετάλλων και βιταμινών.

Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

Υλικά

 500 g ρεβύθια
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 4 ντομάτες τριμμένες
 1 tbsp πελτε ντομάτας
 3 καρότα ψιλοκομμένα
 5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
 αλάτι - πιπέρι
 150 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

1

Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.

2

Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε.

3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.

4

Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 500 g ρεβύθια
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 4 ντομάτες τριμμένες
 1 tbsp πελτε ντομάτας
 3 καρότα ψιλοκομμένα
 5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
 αλάτι - πιπέρι
 150 ml ελαιόλαδο

Directions

1

Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.

2

Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε.

3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.

4

Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

Kαλή όρεξη!

Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα