Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.Τα ρεβύθια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και πολλών βασικών μετάλλων και βιταμινών.
Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.
Υλικά 500 g ρεβύθια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 ντομάτες τριμμένες 1 tbsp πελτε ντομάτας 3 καρότα ψιλοκομμένα 5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) αλάτι - πιπέρι 150 ml ελαιόλαδο |
Διαδικασία1 Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. 2 Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε. 3 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό. 4 Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.
Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.
Kαλή όρεξη!