Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hr 10 minsTotal Time1 hr 20 mins

Υλικά

 ½ kg γαρίδες
 500 g κριθαράκι
 1 ντοματάκι κονσέρβα
 ¼ φλ. ελαιόλαδο
 1 κολοκυθάκι
 1 καρότο
 ½ σελινόριζα
 1 φινόκιο
 1 κρεμμύδι
 1 σκ. σκόρδο τριμμένη
 ½ φλ. λευκό κρασί
 μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι
Για το Μπισκ γαρίδας:
 το κέλυφος, τις ουρές και τα κεφάλια από τις γαρίδες
 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα τεμαχισμένη,
 1 μεγάλο ξεφλουδισμένο καρότο σε ροδέλες,
 1 πράσο σε ροδέλες,
 1 σκελίδα σκόρδο
 2 κλωνάρια σέλινο
 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
 2 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
 αλάτι

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατάμε το κέλυφος τους, τα κεφάλια και τις ουρές για το μπισκ). Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη.

2

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

3

Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές.

4

Προσθέτουμε το κριθαράκι και το μπισκ γαρίδα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και το διατηρούμε ζεστό.

5

Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συχνά.

6

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε .

Μπισκ γαρίδας:
7

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, βάζουμε μέσα τα κελύφη, τα κεφάλια και τις ουρές από τις γαρίδες και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μέχρι να μαραθούν.

8

Ρίχνουμε το κρασί και όταν κοχλάσει προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

9

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας με το πίσω μέρος μιας κουτάλας να βγάλουν οι γαρίδες όλο το ζουμί τους.
Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 ½ kg γαρίδες
 500 g κριθαράκι
 1 ντοματάκι κονσέρβα
 ¼ φλ. ελαιόλαδο
 1 κολοκυθάκι
 1 καρότο
 ½ σελινόριζα
 1 φινόκιο
 1 κρεμμύδι
 1 σκ. σκόρδο τριμμένη
 ½ φλ. λευκό κρασί
 μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι
Για το Μπισκ γαρίδας:
 το κέλυφος, τις ουρές και τα κεφάλια από τις γαρίδες
 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα τεμαχισμένη,
 1 μεγάλο ξεφλουδισμένο καρότο σε ροδέλες,
 1 πράσο σε ροδέλες,
 1 σκελίδα σκόρδο
 2 κλωνάρια σέλινο
 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
 2 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
 αλάτι

Directions

1

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατάμε το κέλυφος τους, τα κεφάλια και τις ουρές για το μπισκ). Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη.

2

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

3

Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές.

4

Προσθέτουμε το κριθαράκι και το μπισκ γαρίδα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και το διατηρούμε ζεστό.

5

Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συχνά.

6

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε .

Μπισκ γαρίδας:
7

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, βάζουμε μέσα τα κελύφη, τα κεφάλια και τις ουρές από τις γαρίδες και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μέχρι να μαραθούν.

8

Ρίχνουμε το κρασί και όταν κοχλάσει προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

9

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας με το πίσω μέρος μιας κουτάλας να βγάλουν οι γαρίδες όλο το ζουμί τους.
Kαλή όρεξη!

Notes

Γαρίδες με κριθαράκι