Από τα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3, ένα αγαπημένο φαγητό που θέλει το χρόνο του για να το απολαύσεις όπως του αρμόζει.
Υλικά 4 τσιπούρες (απο 400 γρ. περίπου) 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες καλά στο γουδί αλάτι 1 tsp πιπέρι 1 tsp πάπρικα 1 tsp κάρυ χυμό από 1 λεμόνι 4 tbsp ελαιόλαδο 1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό |
Διαδικασία1 1) Ανακατεύουμε μαζί το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το κρεμμύδι και το κοπανισμένο σκόρδο και τρίβουμε τις τσιπούρες. 2 2) Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζωμό λαχανικών το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. 3 3) Περιχύνουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε μερικές ώρες να μαριναριστούν για 2 ώρες. 4 4) Τοποθετούμε τα ψάρια σε ταψί ή πυρέξ και περιχύνουμε 4-5 κουταλιές από την μαρινάδα. 5 5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 25 λεπτά περίπου. 6 6) Μπορείτε να μαρινάρετε τα ψάρια και από το προηγούμενο βράδυ για ακόμη πιο έντονη γεύση. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
1) Ανακατεύουμε μαζί το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το κρεμμύδι και το κοπανισμένο σκόρδο και τρίβουμε τις τσιπούρες.
2) Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζωμό λαχανικών το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
3) Περιχύνουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε μερικές ώρες να μαριναριστούν για 2 ώρες.
4) Τοποθετούμε τα ψάρια σε ταψί ή πυρέξ και περιχύνουμε 4-5 κουταλιές από την μαρινάδα.
5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 25 λεπτά περίπου.
6) Μπορείτε να μαρινάρετε τα ψάρια και από το προηγούμενο βράδυ για ακόμη πιο έντονη γεύση.
Kαλή όρεξη!