Έχουμε παρομοιάσει το κατσικάκι με το Πάσχα. Συνήθως αυτή είναι η μέρα που επιλέγουμε να κάνουμε ένα τετοιο φαγητό. Η αλήθεια είναι πως θέλει πολλές ώρες αλλά πραγματικά αξίζει ο χρόνος και ο κόπος. Η γευση είναι υπέροχη!! Θα μπορούσαμε να το επίλέξουμε και για ένα Κυριακάτικο οικογενιακό τραπέζι.

Yields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time4 hrsTotal Time4 hrs 20 mins

Υλικά

 6 kg κατσικάκι
 750 g συκώτι από το κατσίκι
 250 g ρύζι καρολίνα ή ρύζι κίτρινο
 3 κρεμμύδια
 4 κόκκους μπαχάρι
 ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κεφάλι και τα πόδια από το κατσίκάκι.

2

Πριν ξεκινήσουμε το πλένουμε πάρα πολύ καλά και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες που έχουν μείνει επάνω.

3

Πλένουμε πολύ καλά το συκωτι και το βράζουμε περίπου μισή ώρα.

4

Το ψιλικόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε ελαιόλαδοκαι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

5

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το ψιλοκομμένο συκωτάκι.

6

Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το μπαχάρι και προσθέτουμε λίγο νεράκι.

7

Μολις τραβήξει τα υγρά κατεβάζουμε απο τη φωτια. Προσοχή. Δεν θέλουμε να βράσει το ρύζι γι αυτό δεν βάζουμε πολύ νερό.

8

Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κατσικάκι όπως επίσης και τα πόδια του.

9

Γεμίζουμε την κοιλιά του και στην συνέχεια την ράβουμε . Βάζουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κατσικάκι .

10

Προσθέτουμε από πάνω λίγο πελτέ ντομάτας και ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κομμάτια. Βάζουμε και λίγο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο.

11

ήνουμε στους 190 - 200 βαθμούς για 4 ώρες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολα.Ψήνουμε για αλλες 2 ώρες περίπου. Παρακολουθούμε στη διάρκεια το φαγητό μας μήπως χρειάζετε να προσθέσουμε νεράκι στο ταψί.

Καλή Όρεξη!!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 6 kg κατσικάκι
 750 g συκώτι από το κατσίκι
 250 g ρύζι καρολίνα ή ρύζι κίτρινο
 3 κρεμμύδια
 4 κόκκους μπαχάρι
 ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κεφάλι και τα πόδια από το κατσίκάκι.

2

Πριν ξεκινήσουμε το πλένουμε πάρα πολύ καλά και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες που έχουν μείνει επάνω.

3

Πλένουμε πολύ καλά το συκωτι και το βράζουμε περίπου μισή ώρα.

4

Το ψιλικόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε ελαιόλαδοκαι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

5

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το ψιλοκομμένο συκωτάκι.

6

Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το μπαχάρι και προσθέτουμε λίγο νεράκι.

7

Μολις τραβήξει τα υγρά κατεβάζουμε απο τη φωτια. Προσοχή. Δεν θέλουμε να βράσει το ρύζι γι αυτό δεν βάζουμε πολύ νερό.

8

Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κατσικάκι όπως επίσης και τα πόδια του.

9

Γεμίζουμε την κοιλιά του και στην συνέχεια την ράβουμε . Βάζουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κατσικάκι .

10

Προσθέτουμε από πάνω λίγο πελτέ ντομάτας και ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κομμάτια. Βάζουμε και λίγο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο.

11

ήνουμε στους 190 - 200 βαθμούς για 4 ώρες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολα.Ψήνουμε για αλλες 2 ώρες περίπου. Παρακολουθούμε στη διάρκεια το φαγητό μας μήπως χρειάζετε να προσθέσουμε νεράκι στο ταψί.

Καλή Όρεξη!!

Notes

Κατσικάκι γεμιστό