Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Σας δίνουμε την παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια. Εύκολα και γρήγορα!
Υλικά 800 κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 1 tsp ρίγανη 1 tbsp φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος 2 tbsp μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 tbsp γάλα 2 tbsp ελαιόλαδο 1 αυγό 21 tsp μπαχάρι 21 tsp κύμινο |
Διαδικασία1 Σ' ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ'ανακατεύουμε. 2 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. 3 Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς. 4 Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, και πιέζουμε ελαφρώς. 5 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά. 6 Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Σ' ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ'ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, και πιέζουμε ελαφρώς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.