Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Σας δίνουμε την παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια. Εύκολα και γρήγορα!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time1 hr 20 minsTotal Time1 hr 30 mins

Υλικά

 800 κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
 1 tsp ρίγανη
 1 tbsp φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
 2 tbsp μαϊντανός ψιλοκομμένος
 3 tbsp γάλα
 2 tbsp ελαιόλαδο
 1 αυγό
 21 tsp μπαχάρι
 21 tsp κύμινο

Διαδικασία

1

Σ' ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ'ανακατεύουμε.

2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

3

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς.

4

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, και πιέζουμε ελαφρώς.

5

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.

6

Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 800 κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
 1 tsp ρίγανη
 1 tbsp φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
 2 tbsp μαϊντανός ψιλοκομμένος
 3 tbsp γάλα
 2 tbsp ελαιόλαδο
 1 αυγό
 21 tsp μπαχάρι
 21 tsp κύμινο

Directions

1

Σ' ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ'ανακατεύουμε.

2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

3

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς.

4

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, και πιέζουμε ελαφρώς.

5

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.

6

Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Κεφτεδάκια τηγανιτά