Θέλετε να φάτε κεφτεδάκια άλλα όχι τα συνηθισμένα τηγανητά κεφτεδάκια; Κάντε τα λοιπόν κοκκινιστά και συνδιάστε τα με πουρέ.. χμμ Μούρλια..
ΥλικάΓια τα κεφτεδάκια 650 g κιμά ανάμεικτο (μισό μοσχαρίσιο μισό χοιρινό) 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 1 αυγό 2 tbsp μαιντανό 1 tsp κύμινο 1 κρεμμύδι 500 g ντοματοχυμός Για τον πουρέ 1 kg πατάτες καθαρισμένες 2 tbsp βούτυρο 1 l γάλα αλάτι - πιπέρι |
Διαδικασία1 Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί ,το σκόρδο, μαϊντανό και το κύμινο , αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια. 2 Τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας. 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. 4 Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, περίπου 30 λεπτά. 5 Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτα και αφήνουμε να βράσουν με την σάλα για 15 λεπτά. Για τον πουρέ 6 Βράζουμε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. 7 Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι καλά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι πιπέρι και το γάλα 8 Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο πουρές. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί ,το σκόρδο, μαϊντανό και το κύμινο , αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτα και αφήνουμε να βράσουν με την σάλα για 15 λεπτά.
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι καλά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι πιπέρι και το γάλα
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.
Kαλή όρεξη!