Υλικά 12 Πιπεριές για γέμισμα 12 tbsp Ρύζι καρολίνα 150 ml Ελαιόλαδο 2 Κρεμμύδια 4 Ντομάτες 1 cup Μαϊντανό 1 tsp Ζάχαρη Αλάτι Πιπέρι 1 tbsp Πελτέ ντομάτας |
Διαδικασία1 Ξεπλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το επάνω μέρος τους. 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. 3 Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και τον πελτέ. 4 Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 5 Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά από τις ντομάτες και να μαγειρευτεί για το μισό χρόνο. 6 Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τα καπάκια τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 7 Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Ξεπλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το επάνω μέρος τους.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά από τις ντομάτες και να μαγειρευτεί για το μισό χρόνο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τα καπάκια τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.