Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time1 hr 15 minsTotal Time1 hr 30 mins

Υλικά

 12 Πιπεριές για γέμισμα
 12 tbsp Ρύζι καρολίνα
 150 ml Ελαιόλαδο
 2 Κρεμμύδια
 4 Ντομάτες
 1 cup Μαϊντανό
 1 tsp Ζάχαρη
 Αλάτι
 Πιπέρι
 1 tbsp Πελτέ ντομάτας

Διαδικασία

1

Ξεπλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το επάνω μέρος τους.

2

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

3

Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και τον πελτέ.

4

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

5

Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά από τις ντομάτες και να μαγειρευτεί για το μισό χρόνο.

6

Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τα καπάκια τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

7

Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 12 Πιπεριές για γέμισμα
 12 tbsp Ρύζι καρολίνα
 150 ml Ελαιόλαδο
 2 Κρεμμύδια
 4 Ντομάτες
 1 cup Μαϊντανό
 1 tsp Ζάχαρη
 Αλάτι
 Πιπέρι
 1 tbsp Πελτέ ντομάτας

Directions

1

Ξεπλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το επάνω μέρος τους.

2

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

3

Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και τον πελτέ.

4

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

5

Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά από τις ντομάτες και να μαγειρευτεί για το μισό χρόνο.

6

Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τα καπάκια τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

7

Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Notes

Γεμιστά