To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Κοτόπουλο με γιαουρτι!!
Απαιτούμενος Χρόνος: 90 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Κοτοπουλο στη γάστρα με δροσερό γιαούρτι. Μανιτάρια, πιπεριές και μπαχαρικά.

Υλικά / Προετοιμασία

- 1 κοτόπουλο κομμένο
- 1 κεσεδάκι στργγιστό γιαούρτι
- 400 γρ. μανιτάρια
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας κύμινο
- 1/2 φλιτζ. γραβιέρα
- 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1) Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του.

2) Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.

3) Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου.

4) Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμη.

5) Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί.

6) Περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.

7) Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Kαλή όρεξη!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!