Yields1 Serving
Total Time1 hr 30 mins

Υλικά

 1 Κοτόπουλο
 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 400 g Μανιτάρια
 1 tsp Πάπρικα Γλυκιά
 4 κόκκινες πιπεριές
 4 Κρεμμύδια
 6 Σκελίδες Σκόρδο
 5 cups Μαϊντανό
 1 tbsp Κύμινο
 5 cups Κεφαλογραβιέρα
 150 ml Λευκό Ξηρό Κρασί
 1 Λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Διαδικασία

1

Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του.

2

Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.

3

Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου.

4

Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμη.

5

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί.

6

Περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.

7

Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

8

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 Κοτόπουλο
 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 400 g Μανιτάρια
 1 tsp Πάπρικα Γλυκιά
 4 κόκκινες πιπεριές
 4 Κρεμμύδια
 6 Σκελίδες Σκόρδο
 5 cups Μαϊντανό
 1 tbsp Κύμινο
 5 cups Κεφαλογραβιέρα
 150 ml Λευκό Ξηρό Κρασί
 1 Λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

1

Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του.

2

Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.

3

Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου.

4

Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμη.

5

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί.

6

Περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.

7

Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

8

Kαλή όρεξη!

Notes

Κοτόπουλο με γιαούρτι