Υλικά 1 Κοτόπουλο 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 400 g Μανιτάρια 1 tsp Πάπρικα Γλυκιά 4 κόκκινες πιπεριές 4 Κρεμμύδια 6 Σκελίδες Σκόρδο 5 cups Μαϊντανό 1 tbsp Κύμινο 5 cups Κεφαλογραβιέρα 150 ml Λευκό Ξηρό Κρασί 1 Λεμόνι Αλάτι Πιπέρι |
Διαδικασία1 Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. 2 Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα. 3 Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου. 4 Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμη. 5 Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. 6 Περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά. 7 Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. 8 Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του.
Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί.
Περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Kαλή όρεξη!