Ας φύγουμε από τα συνηθισμένα.

Ας παντρέψουμε τα παραδοσιακά φασολάκια με το κοτοπουλάκι!!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

Υλικά

 4 στήθη κοτόπουλο
 500 g φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
 500 g ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
 100 ml ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι
 3 φύλλα δάφνης
 λίγους κόκκους μπαχάρι
 5 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες κομμένο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα.

4

Προσθέτουμε την δάφνη, το μπαχάρι και νερό ώστε να σκεπαστεί καλά το κρέας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σιγά σιγά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

5

Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και ρίχνουμε τα φασολάκια, την ντομάτα που έμεινε, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

6

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα φασολάκια και μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 4 στήθη κοτόπουλο
 500 g φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
 500 g ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
 100 ml ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι
 3 φύλλα δάφνης
 λίγους κόκκους μπαχάρι
 5 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες κομμένο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα.

4

Προσθέτουμε την δάφνη, το μπαχάρι και νερό ώστε να σκεπαστεί καλά το κρέας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σιγά σιγά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

5

Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και ρίχνουμε τα φασολάκια, την ντομάτα που έμεινε, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

6

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα φασολάκια και μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.

Notes

Κοτόπουλο με φασολάκια