Χοιρινό κότσι στο φούρνο που λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το για την οικογένεια σας και να είστε σίγουροι πως θα πάρετε πολλά μπράβο.
Υλικά 2 κότσια 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά κέρατο 1 καρότο 2 σκελίδες σκόρδο 4 κόκκοι μπαχάρι 1 δαφνόφυλλο 150 ml λευκό ξηρό κρασί 100 ml ελαιόλαδο πατάτες αλάτι - πιπέρι - ρίγανη 1 λεμόνιτον χυμό 1 tbsp μουστάρδα |
Διαδικασία1 Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα βάζοντας το κρασί, το καρότο, μία πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπέρι,αλάτι και μπαχάρι, το λάδι και αλλείφουμε τα κότσια. 2 Κλείνουμε τη γάστρα και το αφήνουμε να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 2 ώρες, ελέγχουμε όμως στη διάρκεια αν χρειαστεί να τα γυρίσουμε και να προσθέσουμε λίγο κρασί. 3 Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σ΄ ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη,σκόρδο, χυμό λεμονιού, ένα κουτάλι μουστάρδα, ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί. 4 Ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε τα λαχανικά και το μπαχαρι και απλώνουμε τις πατάτες γύρω γύρω. 5 Κλείνουμε τη γάστρα κι αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στην ίδια θερμοκρασία για 1 ώρα κι ένα τέταρτο με 20 λέπτα ακόμη. 6 Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο βγάζουμε ανεβάζουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς,για να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και να ξεροψηθεί. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα βάζοντας το κρασί, το καρότο, μία πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπέρι,αλάτι και μπαχάρι, το λάδι και αλλείφουμε τα κότσια.
Κλείνουμε τη γάστρα και το αφήνουμε να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 2 ώρες, ελέγχουμε όμως στη διάρκεια αν χρειαστεί να τα γυρίσουμε και να προσθέσουμε λίγο κρασί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σ΄ ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη,σκόρδο, χυμό λεμονιού, ένα κουτάλι μουστάρδα, ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε τα λαχανικά και το μπαχαρι και απλώνουμε τις πατάτες γύρω γύρω.
Κλείνουμε τη γάστρα κι αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στην ίδια θερμοκρασία για 1 ώρα κι ένα τέταρτο με 20 λέπτα ακόμη.
Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο βγάζουμε ανεβάζουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς,για να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και να ξεροψηθεί.
Kαλή όρεξη!